מאת: ניר גולדשמיד, DCCS Workloads Team Lead, ב-Dell Technologies לאיזור מרכז ומזרח אירופה
למה Dell EMC vSAN Ready Nodes עבור הדור הבא של הHyper Converged Infrastructure?
Infrastructure Hyper Converged (HCI) הפכו לסטנדרט החדש-ישן במרכזי הנתונים (Data Centers) של היום. אחת הסיבות העיקריות לשינוי זה נובעת מתהליך הדיגיטליזציה שהשוק עובר בשנים האחרונות.
בהתאמה, המודרניזציה הופכת להכרח ב-Data Centers כאשר האפליקציות והקוד עוברים שינויים משמעותיים, וכן הדרך שבה אנחנו צורכים משאבי מחשוב.
על פי IDC Trackers, ב-4 השנים האחרונות הפכה Dell Technologies למובילת השוק בתחום ה-HCI.
Dell EMC ו-VMware עובדות בשיתוף פעולה צמוד על מיזמים משותפים מאז ש-VMware הפכה לחלק אסטרטגי ובלתי נפרד מתחומי העסקים השונים של Dell Technologies
אנחנו מפתחים ומשקיעים הרבה יותר בשילוב הפתרונות של VMware בפורטפוליו שלנו, תוך הינדוס המוצרים שלנו לכך שיתאימו לדרישות עומסי העבודה של התעשייה וכן מעבר למודל תפעולי של ענן. Dell Technologies עברה דרך ארוכה על מנת להפוך לבחירה המובילה בקרב הלקוחות בכל הנוגע לתשתיות מחשוב בתחום Software Defined Data Center (SDDC).
עד לפני כשנתיים, רוב הדיונים שעסקו ב- HCI עם לקוחות התמקדו בעיקר ביתרונות התשתיתיים, אילו פיצ'רים קיימים לפתרון האחסון או כמה שרתים ניתן להוסיף לפתרון.
מאחר ופיצ'רים אלה ניתנים כברירת מחדל בפתרונות ה-HCI של היום, אנחנו רואים שהדיון עובר להתמקדות בשכבות שמעבר לשכבת החומרה, למשל, מה הדרך לביצוע אוטומציה ואורקסטרציה של התהליכים ולספק מודל עבודה של סביבת ענן לטובת שיפור בעלויות התפעול? מהי הדרך היעילה ביותר לשרת? את הצוותים השונים בארגון? מה תהיה השיטה הטובה ביותר להטמעת Workloads חדשים?
במקביל, ניתן לראות את האימוץ המהיר של cloud native applications (CNA), כאשר הם הופכים לקטליזטור של המודרניזציה. האימוץ של VMware Cloud Foundation (VCF) בשילוב עם Tanzu שמאפשר לVM ולContainers לחיות זה לצד זה תחת אותה פלטפורמה מוכרת, הופך לסטנדרט החדש בעבור ארגונים רבים המריצים תשתיות VMware, מה שגורם ל-HCI להפוך ל"מנוע" שמאחורי כל האופרציה הזו.
זו בדיוק האבולוציה שעוברת על ה-Data Centers והלקוחות שלנו היום, מודל עבודה "ענני" ובדגש על היברידי, הופך לחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה המחשובית של רוב הלקוחות.
עד כמה חשובה שכבת החומרה?
קיימת תפיסה מוטעית בנוגע למידת החשיבות של התשתית הפיזית, תשתית פיזית שנבנת בצורה לא נכונה ובתכנון לקוי מבלי להסתכל על הפרוייקטים העתידיים של החברה היא מתכון לצרות בהמשך הדרך וחמור מכך, פגיעה משמעותית בהמשכיות העסקית של החברה.
גם ה-Hyper Scalers הגדולים כמו רוב ספקיות הענן הציבורי, או אלפי חברות ענן קטנות יותר, נותנים משקל גדול מאוד בכל הנוגע לחומרה ותכנון הData Centers- שלהם, מה שלא תמיד משתקף כלפי חוץ.
תשתיות HCI הופכות את מה שהיה פעם מורכב לפשוט, כאשר HCI "משטח" את שכבות התשתית מארכיטקטורה תלת שכבתית לארכיטקטורה דו שכבתית, ובכך מספק דרך יעילה ומהירה יותר להתמקדות במה שחשוב לעסקים, תוך מענה נכון לאתגרי הלקוח, ועם זאת קיימת משנה סדורה על הדרך ליישם HCI בארגון.
הפלטפורמות של Dell Technologies מציעות פתרונות לאתגרים היומיומיים של צוותי ה-IT והפיתוח של הלקוח.
החל ב-Day Zero Operations (תכנון) ועד Day Two Operations (ניהול מחזור החיים-Life Cycle Management), אנחנו מטפלים במרבית אתגרי התכנון והניהול בתחזוקה השוטפת של התשתית באמצעות אוטומציה של התהליכים היום יומיים וכמובן אנשי המקצוע שאמונים על פתרון הלקוח.
בעידן של היום, הפך ה-IT מגורם מובל לגורם מוביל הדוחף את הצמיחה העסקית, משמע, פחות זמן שמוקדש לכיבוי שריפות ויותר זמן לטובת התמקדות במנועי הצמיחה של החברה.
הבחירה בין לבנות (BYO) או לקנות (Appliance)?
תשובתי לשאלה זו היא: זה תלוי.
כאשר לקוח מתלבט לגבי תשתית HCI, קיימות שתי גישות עיקריות: פתרון מהונדס או בניית התשתית עצמאית.
בקצרה, בתשתית מהונדסת היצרן מטפל בכל מה שקשור לתחזוקת התשתית.
החל בהשלמה של הפתרון כולו משלב התכנון, המסירה ועד שלב התמיכה, החלת תהליכי אוטומציה לשכבת התוכנה והחומרה, דרך אספקה של יכולות ניהול מתקדמות. זהו מודל "נטול דאגות" שבו היצרן מספק חווית צריכה משופרת. זהו המקום בו אנחנו מובילים את השוק עם הפתרון הייחודי שלנו, VXRAIL, שהונדס בשיתוף פעולה צמוד עם VMware וזוכה להצלחה מטאורית בישראל והעולם.
עם זאת, לא כל הלקוחות דומים.
ישנם לקוחות שרוצים לדבוק בגישת "הבנייה" ב-Data Center — אבל למה? שתי סיבות עיקריות הנעוצות בחוויות היום יום שלנו מול הלקוחות:
- לקוחות רוצים להיות גמישים ככל האפשר, וזאת באמצעות מתיחת תצורת השרתים שלהם עד הקצה. לדוגמה, שרתי להב (Blade Centers) או שרתים מכל סוג שהוא התומכים בעולם ה-SDDC, שימוש בדיסק קשיח גדול מאוד, או כל מרכיב שאינו סטנדרטי המותקן על השרת.
- ללקוחות יש מיומנויות בניהול סביבה שכזו בעצמם ורוצים עצמאות רבה יותר בתהליכים שונים.
אם ככה, מה יכולה Dell Technologies "להביא לשולחן" בעולם ה-VSAN Ready ? רמז: זה לא פיצ'ר כזה או אחר, הכל טמון ב-Ecosystem.
ננסה להתייחס לחלקים העיקריים:
בניית פתרון בצורה המקצועית ביותר
מכיוון ש- VSANהוא פתרון ה-SDS הראשי של Dell EMC, אנחנו משקיעים הרבה מאוד בהעברת הידע לצוותי המכירות והתמיכה הטכניים שלנו, תוך מינוף של הכלים הייחודיים לטובת תכנון ובניית הפתרונות שלנו כגון Live Optics, VxRail sizer או Fabric Design Manager.
ל-Dell EMC מעל ל-1,800 אנשי תמיכה ועוד אלפי מומחים טכניים אחרים המוסמכים בעולמות ה-VMware.
בניית התצורות
עם VSAN ready nodes, אנחנו דואגים להכניס את הרכיבים המאושרים כבר בשלב הראשוני של בניית הפתרון, ובכך מפחיתים בצורה דרמטית כל מקום לטעויות תוך ווידוא שכלל הרכיבים נתמכים תחת הVMware Hardware Compatibility List, נקודה זו היא נקודה קריטית בין לקוח מרוצה ללקוח מתוסכל ומקבלת משנה תוקף בתשתיות HCI.
תמיכה וניהול
ניהול מחוץ לרשת (out of band management) הוא קריטי כאשר מדובר ב-HCI.
בכדי לספק פתרון HCI אמיתי על כל ייתרונותיו, על השכבות הפיזיות והווירטואליות להגיע לסינרגיה מלאה.
OMIVV (OpenManage Integration for VMware vCenter) הוא חלק בלתי נפרד בכל הטמעה של Dell EMC vSAN Ready Node, הממנף את שימושי ה-vLCM החדשים המגיעים עם vSphere7.
OMIVV מייעל את תהליכי הניהול ומבצע אוטומציה של פריסת הסביבה והתהליכים הניהוליים השוטפים תוך הסתכלות גם על צד הווירטואליזציה וגם על צד החומרה.
vSAN Ready Nodes Unique Chassis
Dell Technologies מביאה גישה ייחודית. הנדסנו סדרה של שרתים מבוססי PowerEdge הנקראים vSAN Ready Nodes Unique Chassis אשר להם מספר יתרונות:
- אותו שרת PowerEdge מקבל טיפול שונה מאשר זה הניתן לכל שרת סטנדרטי באמצעות מודול זהות (identity module) מובנה, כך שהמערכת מזהה כי מדובר בשרת vSAN ולא בשרת סטנדרטי.
- השרת יקבל טיפול שונה מצד צוותי התמיכה של דל.
- כלי ניהול כמו OMIVV ו- OME יזהו כי השרתים הם שרתי vSAN, על מנת לאפשר ל-IT להתייחס לשרת בצורה שונה כאשר מתרחש אירוע שדרוג כזה או אחר, כאשר ה"אירוע" הופך לעוד משימה סטנדרטית יום יומית.
- השרתים יוצאים מהמפעל מותאמים לביצועים הגבוהים ביותר, עם פרופילים מוחלים על גבי iDRAC ו-BIOS לטובת עבודה ב vSAN.
Networking
HCI בנוי מארבע אבני יסוד מרכזיות: שרת x86, SDS, וירטואליזציה ו-Networking.
ה-Networking הינו חלק קריטי בכל פתרון HCI, ובמקרים רבים הופך למורכב יותר כאשר לא נמצא עמך צוות Networking.
OMNI (OpenManage Network Integration) Smart Fabric Automation יספק אוטומציה מלאה לכל ה- Day 2 Operations כאשר הוא מחובר ל- Powerswitch OS10 של דל מה שיאפשר את הגדרת המתג בפשטות דרך ה- Distributed Virtual Switch.
כוחה של הבחירה
כפי שהזכרתי קודם לכן, המטרה העיקרית של שרתי vSAN Ready Nodes היא היכולת לבחור והגמישות. אנחנו מובילים בתחום זה.
עם יותר מ-160 תצורות הכוללות בין היתר- שרתים מסוג להבים, מודולרים, מוקשחים, מ-Socket אחד ועד ארבעה Sockets-פלטפורמה של אינטל או AMD.
זהו היתרון הגדול כאשר מדובר בשרתי vSAN Ready Nodes וכאשר יכולת הבחירה היא כל כך גדולה אנחנו מצליחים לענות על כמעט כל Workload אפשרי ב-Data Center.
כאשר שוקלים לבצע מודרניזציה של תשתית באמצעות HCI, עלינו להתבונן בתמונה הגדולה יותר, כגון המערכת התומכת, בשלות המוצר, ומי הוא השותף המנוסה ביותר בסביבה לטובת מסע שכזה.
לצורך כך, נדרש זמן ויש לקחת בחשבון גורמים רבים בכדי להשיג את ה"נירוונה" שבמודל תפעולי של Cloud On Prem.
המפתח להצלחה מתחיל בתיאום הציפיות מול הלקוחות שלנו, תוך וידוא שאנחנו, כאנשי המקצוע, דואגים לכל ההיבטים בכדי להבטיח שהלקוח יהיה נטול דאגות עד כמה שניתן בתהליך המודרניזציה שלו.
ביצוע של שיטת "BYO" עם דל טכנולוגיות היא דרך נוספת שבה הלקוח יכול להגשים את אסטרטגית ה- Hybrid Cloud של הארגון.
לקריאה נוספת:
על תוכנות vSphere vLCM ו- OpenManag:
https://www.principledtechnologies.com/Dell/vSphere-7.0-update-compatibility-check-0820-v3.pdf
על תוכנת OMIVV: