מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה
sponsored by 

מאיצים את עתיד ה-AI בתעשיית התרופות

27/03/2024

מאיצים את עתיד ה-AI בתעשיית התרופות

מאמר מאת אוהד בר-שי, Account Executive ב- Dell Technologies ישראל

סיפור הצלחה מרתק מתחום הפארמה, על רתימת כח ה-AI להאצת פיתוח תרופות בעזרת חידושים מבוססי בינה מלאכותית.

תעשיית התרופות, המתפתחת במהירות, עוברת מהפכה של ממש שמעצבת מחדש את היסודות שהגדירו אותה לאורך זמן. רוחות השינוי, המונעות על ידי התפתחויות פורצות דרך כמו התרופה הראשונה שאושרה מבוססת CRISPR, והמעבר למשלוח ישירות למטופלים, מובילים ארגונים להעריך ולעצב מחדש את הגישה לגילוי תרופות, ניסויים קליניים, ייצור, הפצה ויעילות תפעולית כוללת.  המונח "טרנספורמציה" נמצא בשימוש תדיר, אולם במקרה הזה מדובר בתיאור המתאים ביותר. הנורמות בענף משתנות במהירות, ורבים מהאלמנטים המסורתיים המאפיינים אותו מוטלים בספק. ארגונים רבים פשוט לא מסתגלים מהר מספיק ונמצאים בסיכון להישאר מאחור או להיבלע על ידי ארגונים גדולים יותר המוכנים לשינוי.

טרנדים בתעשיית התרופות: התרגשות, אתגרים, וכמובן AI

ישנה דחיפות מוגברת להשקעה בפיתוח מהיר של חלבונים חדשים, לייעל משמעותית את תהליך הניסויים הקליניים, ולפרוס תהליכי ייצור והפצה חדשניים וחכמים יותר. ובכל זרימות העבודה הללו, ניכרת ההבטחה של הבינה המלאכותית לשיפור משמעותי. אבל ארגונים רבים זקוקים לעזרה בקביעת נקודת ההתחלה.

בינה מלאכותית (AI) אינה רק טכנולוגיה חדשה; למעשה מדובר במגוון טכנולוגיות שונות, עם הבדלים המבוססים על "אימון" לעומת "הסקת מסקנות (inference)", "גנרטיבי" לעומת "אקסטרקטיבי" ו"למידה עמוקה" לעומת "למידת מכונה". אני מדבר בשם ארגונים רבים כשאני אומר שזה עשוי להיות מבלבל (ואני עובד ב-Dell Technologies, מהחברות המובילות בתחום).

מנווטים בנוף הבינה המלאכותית: גישה אסטרטגית

הבאזז סביב AI בתעשיית התרופות מדגיש את הצורך בהבנה מעמיקה יותר. התמודדות עם הבעיה הנפוצה של מידור נתונים פונקציונלי בתוך חברות ביו-פרמצבטיקה דורשת אסטרטגיה מושכלת, ומציאת תחומי מיקוד מרכזיים היא קריטית להצלחה. עם זאת, בניית תהליך דורשת חשיבה שונה במקצת, במיוחד בכל הנוגע לגישה ליישומים ולמקרי שימוש. לרוב, ארגונים ייצרו "סדנת ideation" בניסיון לתעד יישומים ולמצוא דרכים לשיפור. זהו הפגם הבסיסי בגישה. הערך, במיוחד בשוק התרופות, אינו נמצא ברישום היישומים; אלא בקיטלוג הנתונים. הפיכת נתונים לנכס מחייבת הבנה מה יש לכם והיכן זה נמצא. לכן Dell מציעה סדנאות ותוכניות עם שותפים כמו Rackspace ומאפשרים לארגונים לתכנן תגובות מעשיות וטקטיות, תוך הבטחה שההשקעות בתחום הבינה המלאכותית יתאימו לצרכים הייחודיים שלהם וילכדו את ערך הנתונים שלהם.

הפתרון של Dell: האצת פיתוח התרופות וייצור חכם

האצת תהליכי פיתוח התרופות נכנסת לעידן חדש עם Dell’s validated designs ליישומי AI. באמצעות שימוש בכוחה של בינה מלאכותית, Dell נמצאת בחזית התקדמות הדור הבא של המחקר בתעשיית התרופות. הטכנולוגיות המתקדמות שלנו מאיצות את ניתוח מאגרי הנתונים העצומים שנוצרים על ידי כלי מחקר חדשניים (כגון, Cryo-Em) ומאפשרות עיבוד מידע קריטי במקור, תוך הבטחת ניהול נתונים יעיל ומאובטח. המחויבות שלנו לחדשנות מתבטאת גם במודלי ניהול נתונים מבוזרים, המקלים על למידה מבוזרת. גישה זו לא רק מייעלת את ניתוח הנתונים במיקומים השונים, אלא גם משפרת את שיתוף הפעולה בין גופי מחקר. באמצעות העיצובים המאומתים שלנו וההתקדמות הטכנולוגית, Dell לא רק תורמת להאצת גילוי התרופות; אנו מעצבים עתיד שבו הטמעת בינה מלאכותית הופכת לשם נרדף להתקדמות פורצת דרך במחקר פרמצבטי.

 

תעשיית התרופות פונה לייצור חכם על מנת לשפר יעילות תפעולית ולהפחית עלויות ייצור. עם זאת, ההתכנסות של טכנולוגיה תפעולית (OT) וטכנולוגיית מידע (IT) מציבה אתגרים משמעותיים. עם המומחיות שלנו בהתאמת מערכות נפרדות, Dell דוגלת בגישה הוליסטית, המכוונת ארגונים לפלטפורמה משותפת המשפרת את היעילות מבלי לדרוש שינוי דרסטי. העיצובים המאומתים לייצור חכם והשותפויות המובילות שלנו בתעשייה מספקים בינה מלאכותית מעשית לשיפור היעילות.

היכן מתחילים? עם Dell כמובן

בעוד תעשיית התרופות עוברת טרנספורמציה עמוקה, Dell ניצבת מוכנה כשותף אסטרטגי, ומספקת פתרונות חדשניים במטרה לענות על האתגרים וההזדמנויות המתפתחות בנוף הדינמי. יש לכם הזדמנות להאיץ את גילוי התרופות, להגביר יעילות תפעולית ולאמץ את פוטנציאל החדשנות המונעת על ידי בינה מלאכותית. למדו עוד על הפתרונות המאומתים של Dell ל-Healthcare ו-Life Sciences ואודות ה-Manufacturing Edge. צרו קשר עם הצוות שלנו ותתחילו עוד היום במימוש פוטנציאל ה-AI.